\require{AMSmath} Dit is een reactie op vraag 76626 Re: Functie voorschrift opstellen logaritmische functies Stel de formule van de vorm y=a·5log(x-c) op waarvan de grafiek gaat door de punten (6,0) en (130,-12).gr. stefan Student hbo - zondag 25 oktober 2015 Antwoord Invullen geeft:0=a·5log(6-c)-12=a·5log(130-c)...dat zie er uit als een stelsel van twee vergelijkingen met twee onbekenden. De vraag is dan of je dat kan oplossen?Uit de eerste vergelijking kan je de waarde voor $c$ halen. Uit de tweede vergelijking volgt dan de waarde van $a$.Nu jij weer... WvR zondag 25 oktober 2015 Re: Re: Functie voorschrift opstellen logaritmische functies ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Stel de formule van de vorm y=a·5log(x-c) op waarvan de grafiek gaat door de punten (6,0) en (130,-12).gr. stefan Student hbo - zondag 25 oktober 2015
stefan Student hbo - zondag 25 oktober 2015
Invullen geeft:0=a·5log(6-c)-12=a·5log(130-c)...dat zie er uit als een stelsel van twee vergelijkingen met twee onbekenden. De vraag is dan of je dat kan oplossen?Uit de eerste vergelijking kan je de waarde voor $c$ halen. Uit de tweede vergelijking volgt dan de waarde van $a$.Nu jij weer... WvR zondag 25 oktober 2015
WvR zondag 25 oktober 2015
©2001-2024 WisFaq