Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 88550 

Re: Berekenen van een goniometriche integraal

ja ik had beter een tussenstap kunnen nemen:
=integraal(t-3)dt(van $\frac{\pi}{6}$ tot $\frac{\pi}{3}$)
=[1/2t-2] van $\frac{\pi}{6}$ tot $\frac{\pi}{3}$
=[1/2(cos-2)x van $\frac{\pi}{6}$ tot $\frac{\pi}{3}$
=[1/2(cos-2)$\frac{\pi}{3}$-{1/2(cos-2)$\frac{\pi}{6}$
=[(2)-(3/8)]=1 5/8
maar dit is ook geen 1 1/3

mboudd
Leerling mbo - zondag 6 oktober 2019

Antwoord

Beste mboudd,

We hebben $\cos(\frac{\pi}{6})=\frac 12 \sqrt{3}$ dus $\cos^2(\frac{\pi}{6})=\frac 34$, waarna $\cos^{-2}(\frac{\pi}{6})=\frac 43$ en $\frac 12 \cos^{-2}(\frac{\pi}{6})=\frac 23$ en niet $\frac 38$. En dan klopt het.

Met vriendelijke groet,

FvL
zondag 6 oktober 2019

©2001-2025 WisFaq