Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Berekenen van een goniometriche integraal

Bij de volgende integraal kom ik ni6er helemaal uit:

(sinx/cos3x)dx van $\frac{\pi}{6}$ tot $\frac{\pi}{3}$

ik heb:=integraal$\frac{\pi}{6}$ tot $\frac{\pi}{3}$(-1/cos3x)d(cosx)
=integraal $\frac{\pi}{6}$ tot pi /3(-1/t3)dt
=[-1/cos2x]$\frac{\pi}{6}$ tot $\frac{\pi}{3}$
=[-1/cos2($\frac{\pi}{3}$)-(-1/cos$\frac{\pi}{6}$)2
=-1/1/22-1/(-0,5(√3)2
=-4+ 1 1/3 -2 2/3
antwoord geeft 1 1/3

mboudd
Leerling mbo - zaterdag 5 oktober 2019

Antwoord

Beste mboudd,

Je schrijft:

=integraal pi/6 tot pi /3(-1/t3)dt
=[-1/cos2x]pi/6 tot pi/3

Ik denk dat dat niet helemaal goed gaat met de factor. Ik zou denken dat het zou worden $\frac{1}{2\cos^2 x}$ in plaats van $\frac{-1}{\cos^2 x}$. Differentieer maar eens terug. Zie je waar het mis gaat?

Met vriendelijke groet,

FvL
zaterdag 5 oktober 2019

 Re: Berekenen van een goniometriche integraal 

©2001-2024 WisFaq