\require{AMSmath} Dit is een reactie op vraag 88475 Re: Bepaal een primitieve Sorry ik kom dan toch niet verder:$\int{}$x/(cos2x2)dx=$\int{}$1/2(2x)/(cos2x2)dx=$\int{}$1/2x/cos2x2d(2x)=? mboudd Leerling mbo - vrijdag 20 september 2019 Antwoord Als het goed is herken je de afgeleide van $\tan(x)$ en dan nog iets met de kettingregel...! Dus gebruik de substitutiemethode. Zeker in het begin is het niet verkeerd dat netjes uit te schrijven. Je was wel al aardig op weg:$\eqalign{ & \int {\frac{x}{{\cos ^2 (x^2 )}}} \,\,dx = \cr & \int {\frac{1}{2} \cdot \frac{1}{{\cos ^2 (x^2 )}}} \cdot 2x\,\,dx = \cr & \int {\frac{1}{2} \cdot \frac{1}{{\cos ^2 (x^2 )}}} \,\,d\left( {x^2 } \right) = \cr & Neem\,\,u = x^2 : \cr & \int {\frac{1}{2} \cdot \frac{1}{{\cos ^2 \left( u \right)}}du} = \cr & \frac{1}{2}\tan \left( u \right) + C = \cr & \frac{1}{2}\tan \left( {x^2 } \right) + C \cr}$Je moet dan wel de bekende afgeleide kennen en herkennen. Helpt dat? WvR vrijdag 20 september 2019 Re: Re: Bepaal een primitieve ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Sorry ik kom dan toch niet verder:$\int{}$x/(cos2x2)dx=$\int{}$1/2(2x)/(cos2x2)dx=$\int{}$1/2x/cos2x2d(2x)=? mboudd Leerling mbo - vrijdag 20 september 2019
mboudd Leerling mbo - vrijdag 20 september 2019
Als het goed is herken je de afgeleide van $\tan(x)$ en dan nog iets met de kettingregel...! Dus gebruik de substitutiemethode. Zeker in het begin is het niet verkeerd dat netjes uit te schrijven. Je was wel al aardig op weg:$\eqalign{ & \int {\frac{x}{{\cos ^2 (x^2 )}}} \,\,dx = \cr & \int {\frac{1}{2} \cdot \frac{1}{{\cos ^2 (x^2 )}}} \cdot 2x\,\,dx = \cr & \int {\frac{1}{2} \cdot \frac{1}{{\cos ^2 (x^2 )}}} \,\,d\left( {x^2 } \right) = \cr & Neem\,\,u = x^2 : \cr & \int {\frac{1}{2} \cdot \frac{1}{{\cos ^2 \left( u \right)}}du} = \cr & \frac{1}{2}\tan \left( u \right) + C = \cr & \frac{1}{2}\tan \left( {x^2 } \right) + C \cr}$Je moet dan wel de bekende afgeleide kennen en herkennen. Helpt dat? WvR vrijdag 20 september 2019
WvR vrijdag 20 september 2019
©2001-2024 WisFaq