Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 88447 

Re: Re: Goniometrische vergelijking

Ja, dan wel:

2cos2(x)=1
cos2(x)=1/2
cos(x)=1/2√2

Op [0,1/2$\pi$> geeft dat x=1/4$\pi$

mboudd
Leerling mbo - maandag 16 september 2019

Antwoord

Dat is beter werk, maar vergeet je niet iets? Bijvoorbeeld de oplossingen voor $\sin(x)=0$ om maar 's iets te noemen...

Naschrift
Niet vergeten dat je zou moeten schrijven:
cos2(x)=1/2
cos(x)=1/2√2 of cos(x)=-1/2√2 (v.n.)

WvR
maandag 16 september 2019

 Re: Re: Re: Goniometrische vergelijking  
 Re: Re: Re: Goniometrische vergelijking  

©2001-2024 WisFaq