\require{AMSmath} Dit is een reactie op vraag 88438 Re: Een primitieve bepalen ...en dat klopt niet... dus neem:F(x)=sin(ax+b)/acKunt u me mischien zeggen hoe je dan deze moet nemen is dit een regel?Dat je bij f(x)=cos(ax+b)/c de primitieve F(x)=sin(ax+b)/ac, a met c met elkaar moet vermenigvuldigen? mboudd Leerling mbo - maandag 16 september 2019 Antwoord Om de 'extra factor a' weg te krijgen moet je vermenigvuldigen met $\eqalign{\frac{1}{a}}$. Dus je primitieve was op die factor na goed, dus neem:$\eqalign{F(x)=\frac{1}{a}·\frac{sin(ax+b)}{c}}$Helpt dat? WvR maandag 16 september 2019 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
...en dat klopt niet... dus neem:F(x)=sin(ax+b)/acKunt u me mischien zeggen hoe je dan deze moet nemen is dit een regel?Dat je bij f(x)=cos(ax+b)/c de primitieve F(x)=sin(ax+b)/ac, a met c met elkaar moet vermenigvuldigen? mboudd Leerling mbo - maandag 16 september 2019
mboudd Leerling mbo - maandag 16 september 2019
Om de 'extra factor a' weg te krijgen moet je vermenigvuldigen met $\eqalign{\frac{1}{a}}$. Dus je primitieve was op die factor na goed, dus neem:$\eqalign{F(x)=\frac{1}{a}·\frac{sin(ax+b)}{c}}$Helpt dat? WvR maandag 16 september 2019
WvR maandag 16 september 2019
©2001-2024 WisFaq