\require{AMSmath} Dit is een reactie op vraag 88431 Re: Een vergelijking oplossen Bedankt voor de snelle reactie.Ik doorzie deze stap nog niet:ra2 -4rarc-2rc2=0ra = rc(2+√6) Thed v Student hbo - vrijdag 13 september 2019 Antwoord Je kunt de vergelijking beschouwen als een tweedegraadsvergelijking in $r_a$. Met kwadraatafsplitsen of de ABC-formule kan je vergelijking dan oplossen. ABC-formule: $a=1$ $b=-4r_c$ $c=-2r_c^2$ $D=(-4r_c)^2-4·1·-2r_c^2=24c^2$ ..en dan lukt het wel denk ik... WvR vrijdag 13 september 2019 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Bedankt voor de snelle reactie.Ik doorzie deze stap nog niet:ra2 -4rarc-2rc2=0ra = rc(2+√6) Thed v Student hbo - vrijdag 13 september 2019
Thed v Student hbo - vrijdag 13 september 2019
Je kunt de vergelijking beschouwen als een tweedegraadsvergelijking in $r_a$. Met kwadraatafsplitsen of de ABC-formule kan je vergelijking dan oplossen. ABC-formule: $a=1$ $b=-4r_c$ $c=-2r_c^2$ $D=(-4r_c)^2-4·1·-2r_c^2=24c^2$ ..en dan lukt het wel denk ik... WvR vrijdag 13 september 2019
WvR vrijdag 13 september 2019
©2001-2024 WisFaq