\require{AMSmath} Een vergelijking oplossen Hallo,Uit onderstaande vergelijking:(2ra)2 + (2ra/√2)2 = (2(ra+rc))2Moet dit uitkomen:rc/ra = (√6 - 2) / 2 = 0,225Kom steeds niet op het juiste antwoord uit. Zouden jullie hem kunnen oplossen met tussenstappen voor mij? Zodat ik kan zien waar ik een fout maak.Met vriendelijke groet Thed v Student hbo - vrijdag 13 september 2019 Antwoord Dat gaat zo:$\eqalign{ & \left( {2r_a } \right)^2 + \left( {\frac{{2r_a }}{{\sqrt 2 }}} \right)^2 = \left( {2\left( {r_a + r_c } \right)} \right)^2 \cr & 4r_a^2 + 2r_a^2 = 4r_a^2 + 8r_a r_c + 4r_c^2 \cr & 2r_a^2 - 8r_a r_c - 4r_c^2 = 0 \cr & r_a^2 - 4r_a r_c - 2r_c^2 = 0 \cr & r_a = r_c \left( {2 - \sqrt 6 } \right) \vee r_a = r_c \left( {2 + \sqrt 6 } \right) \cr & \frac{{r_a }}{{r_c }} = 2 - \sqrt 6 \vee \frac{{r_a }}{{r_c }} = 2 + \sqrt 6 \cr & \frac{{r_c }}{{r_a }} = \frac{1}{{2 - \sqrt 6 }} \vee \frac{{r_c }}{{r_a }} = \frac{1}{{2 + \sqrt 6 }} \cr & \frac{{r_c }}{{r_a }} = \frac{{ - \sqrt 6 - 2}}{2} \vee \frac{{r_c }}{{r_a }} = \frac{{\sqrt 6 - 2}}{2} \cr} $Lukt dat zo? WvR vrijdag 13 september 2019 Re: Een vergelijking oplossen ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Hallo,Uit onderstaande vergelijking:(2ra)2 + (2ra/√2)2 = (2(ra+rc))2Moet dit uitkomen:rc/ra = (√6 - 2) / 2 = 0,225Kom steeds niet op het juiste antwoord uit. Zouden jullie hem kunnen oplossen met tussenstappen voor mij? Zodat ik kan zien waar ik een fout maak.Met vriendelijke groet Thed v Student hbo - vrijdag 13 september 2019
Thed v Student hbo - vrijdag 13 september 2019
Dat gaat zo:$\eqalign{ & \left( {2r_a } \right)^2 + \left( {\frac{{2r_a }}{{\sqrt 2 }}} \right)^2 = \left( {2\left( {r_a + r_c } \right)} \right)^2 \cr & 4r_a^2 + 2r_a^2 = 4r_a^2 + 8r_a r_c + 4r_c^2 \cr & 2r_a^2 - 8r_a r_c - 4r_c^2 = 0 \cr & r_a^2 - 4r_a r_c - 2r_c^2 = 0 \cr & r_a = r_c \left( {2 - \sqrt 6 } \right) \vee r_a = r_c \left( {2 + \sqrt 6 } \right) \cr & \frac{{r_a }}{{r_c }} = 2 - \sqrt 6 \vee \frac{{r_a }}{{r_c }} = 2 + \sqrt 6 \cr & \frac{{r_c }}{{r_a }} = \frac{1}{{2 - \sqrt 6 }} \vee \frac{{r_c }}{{r_a }} = \frac{1}{{2 + \sqrt 6 }} \cr & \frac{{r_c }}{{r_a }} = \frac{{ - \sqrt 6 - 2}}{2} \vee \frac{{r_c }}{{r_a }} = \frac{{\sqrt 6 - 2}}{2} \cr} $Lukt dat zo? WvR vrijdag 13 september 2019
WvR vrijdag 13 september 2019
©2001-2024 WisFaq