\require{AMSmath} Eerste afgeleide Graag zou ik uw hulp zien bij de ontwikkeling van de eerste afgeleide van de volgende logaritmische functie:y = ln(x)/(1-x2)Alvast bedankt daarvoor. Adriaa Ouder - vrijdag 28 juni 2019 Antwoord Ik heb er nog wel een paar haakjes bijgezet. Met de quotientregel krijg je:$\eqalign{ & f(x) = \frac{{\ln (x)}}{{1 - x^2 }} \cr & f'(x) = \frac{{\frac{1}{x}\left( {1 - x^2 } \right) - \ln (x) \cdot - 2x}}{{\left( {1 - x^2 } \right)^2 }} \cr & f'(x) = \frac{{\frac{1}{x}\left( {1 - x^2 } \right) + 2x \cdot \ln (x)}}{{\left( {1 - x^2 } \right)^2 }} \cr & f'(x) = \frac{{1 - x^2 + 2x^2 \cdot \ln (x)}}{{x\left( {1 - x^2 } \right)^2 }} \cr & f'(x) = \frac{{2x^2 \cdot \ln (x) - x^2 + 1}}{{x\left( {1 - x^2 } \right)^2 }} \cr}$Wat was het probleem precies?5. Quotiëntregel WvR vrijdag 28 juni 2019 Re: Eerste afgeleide ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Graag zou ik uw hulp zien bij de ontwikkeling van de eerste afgeleide van de volgende logaritmische functie:y = ln(x)/(1-x2)Alvast bedankt daarvoor. Adriaa Ouder - vrijdag 28 juni 2019
Adriaa Ouder - vrijdag 28 juni 2019
Ik heb er nog wel een paar haakjes bijgezet. Met de quotientregel krijg je:$\eqalign{ & f(x) = \frac{{\ln (x)}}{{1 - x^2 }} \cr & f'(x) = \frac{{\frac{1}{x}\left( {1 - x^2 } \right) - \ln (x) \cdot - 2x}}{{\left( {1 - x^2 } \right)^2 }} \cr & f'(x) = \frac{{\frac{1}{x}\left( {1 - x^2 } \right) + 2x \cdot \ln (x)}}{{\left( {1 - x^2 } \right)^2 }} \cr & f'(x) = \frac{{1 - x^2 + 2x^2 \cdot \ln (x)}}{{x\left( {1 - x^2 } \right)^2 }} \cr & f'(x) = \frac{{2x^2 \cdot \ln (x) - x^2 + 1}}{{x\left( {1 - x^2 } \right)^2 }} \cr}$Wat was het probleem precies?5. Quotiëntregel WvR vrijdag 28 juni 2019
WvR vrijdag 28 juni 2019
©2001-2024 WisFaq