Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 88181 

Re: Goniometrische functie

Volgens mij bedoeld u sin2(1/2x)=1-cos2(1/2x)?

Maar ik kom er niet uit :

integraal 1/5sin2(1/2x)dx= integraal 1/5(1-cos2(1/2x)dx=integraal 1/2(1/5-1/5cos2(1/2x)d1/2x=integraal (1/10-1/10)cos2(1/2u)du

Met name die cos2(1/2u) weet ik niet hoe ik die moet primitiveren...

mboudd
Leerling mbo - woensdag 12 juni 2019

Antwoord

Nee, ik was een factor $2$ vergeten maar ik bedoelde hoekverdubbeling:
$$
\cos 2x=\cos^2x-\sin^2x=1-2\sin^2x
$$ofwel
$$
\sin^2x = \frac12(1-\cos 2x)
$$Vervang nu $x$ door $\frac12x$.

kphart
woensdag 12 juni 2019

©2001-2024 WisFaq