\require{AMSmath} Dit is een reactie op vraag 88148 Re: Re: Re: Re: Omzetbepaling Ok ja dankuwel. Alleen als ik stap twee van de oorspronkelijke vraag doe en vervolgens stap 3 struikel ik vervolgens weer bij de laatste stap:Vereiste opbrengsten: 16000+42000=58000Aantal benodigde dozen om deze opbrengsten te krijgen : ik deel door 8 omdat hij 12,50-4,50 winst maakt per doos: 58000/8=7250 dozenDe laatste stap begrijp ik niet. mboudd Leerling mbo - zondag 2 juni 2019 Antwoord Je bent er bijna. Je moet inderdaad 7250 dozen verkopen om de vereiste winst te behalen.Nu moet je nog de omzet berekenen. Bedenk nog eens goed wat de definitie van omzet is. Zie Wikipedia: omzet:Omzet is een bedrijfseconomische term die duidt op het totaalbedrag van verkopen van een bedrijf (organisatie, rechtspersoon) in een bepaalde periode.Weet je nu hoe je van 'aantal verkochte dozen' naar 'omzet' komt? GHvD zondag 2 juni 2019 Re: Re: Re: Re: Re: Omzetbepaling ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Ok ja dankuwel. Alleen als ik stap twee van de oorspronkelijke vraag doe en vervolgens stap 3 struikel ik vervolgens weer bij de laatste stap:Vereiste opbrengsten: 16000+42000=58000Aantal benodigde dozen om deze opbrengsten te krijgen : ik deel door 8 omdat hij 12,50-4,50 winst maakt per doos: 58000/8=7250 dozenDe laatste stap begrijp ik niet. mboudd Leerling mbo - zondag 2 juni 2019
mboudd Leerling mbo - zondag 2 juni 2019
Je bent er bijna. Je moet inderdaad 7250 dozen verkopen om de vereiste winst te behalen.Nu moet je nog de omzet berekenen. Bedenk nog eens goed wat de definitie van omzet is. Zie Wikipedia: omzet:Omzet is een bedrijfseconomische term die duidt op het totaalbedrag van verkopen van een bedrijf (organisatie, rechtspersoon) in een bepaalde periode.Weet je nu hoe je van 'aantal verkochte dozen' naar 'omzet' komt? GHvD zondag 2 juni 2019
GHvD zondag 2 juni 2019
©2001-2024 WisFaq