Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Integreer f

Integreer de functies f gedefinieerd door:

f(x)=(x-2)2
f(x)=(5x-1)2

F(x)=1/2(1/2x2-2x)3+C
F(x)=1/2(5/2x2-x)+C

In het model staat:

1/3x3-2x2+4x+C
81/3x3-5x2+x+C

Is dit gewoon uitgewerkt of is mijn antwoord niet goed?

mboudd
Leerling mbo - zaterdag 25 mei 2019

Antwoord

Ik weet niet welke rekenregel je hier gebruikt! Neem maar 's de afgeleide van je primitieven. Je komt niet uit op de gegeven functies. Dus puur fantasie, geen wiskunde...

De primitieve van 1. wordt iets als F(x)=...(x-2)3 maar dan de puntjes?
De primitieve van 2. wordt iets als F(x)=...(5x-1)3 en dan op de puntjes?

Lukt dat?

Zie Integreren

WvR
zaterdag 25 mei 2019

 Re: Integreer f  

©2001-2025 WisFaq