Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Functieonderzoek

Bij de volgende opgave moet ik lokale extremen op [0,$\pi$] berekenen. Ik loop vast bij het oplossen van de vergelijking:

Gegeven: f(x)=sin2x+2cos2x
  • Bepaal de lokale extremen op [0,$\pi$]
Ik heb f'(x)=2cos2x-4sinxcosx=0
Je hebt voor cos2x drie formules maar als de formule 1-2sin2x gebruik kom ik er niet uit bij cos2x-sin2x ook niet 2cos2x-1 ook niet...

mboudd
Leerling mbo - maandag 20 mei 2019

Antwoord

Als 't 'rechtsom' niet lukt kan je 't 'linksom' proberen. Je kunt $4\sin(x)\cos(x)$ bijvoorbeeld ook schrijven als $2\sin(2x)$. Je krijgt dan een vergelijking die je (als het goed is) op kan lossen. Proberen? Lukt dat?

WvR
maandag 20 mei 2019

 Re: Functieonderzoek  

©2001-2024 WisFaq