Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 35715 

Re: Regelmatige achthoek

Is de overliggende zijde niet gewoon 10/13 van de straal?

l.gian
Iets anders - dinsdag 7 mei 2019

Antwoord

Dat lijkt me niet. Ik weet niet hoe je er aan komt, maar 't klopt niet. Het antwoord stond wel op Re: Regelmatige achthoek. Volgens jouw berekening zou je uitkomen op 2,076923076... Dat is een goede benadering maar niet hetzelfde als de 2,066490533... waar ik op uit kwam.

Een exact antwoord? Mijn DeriveTM komt uit op:

$
\eqalign{\sqrt {\frac{{729}}
{{50}} - \frac{{729\sqrt 2 }}
{{100}}}}
$

Dat is andere koek...

Hoe kwam je aan die $\eqalign{\frac{10}{13}}$?

WvR
dinsdag 7 mei 2019

©2001-2024 WisFaq