\require{AMSmath} Dit is een reactie op vraag 87965 Re: Testrit 1×€0,40+99 ×€0 80=€79,60 dat is nog al een verschil maar ik zie de relatie niet tot 't vraagstuk mboudd Leerling mbo - maandag 29 april 2019 Antwoord Je hebt nog niet de gemiddelde prijs van mijn 100 stukken fruit berekend... De gemiddelde prijs is 79,60/100 = €0,796 We zien dus: Gemiddelde prijs van een appel: €0,40 Gemiddelde prijs van een peer: €0,80 Gemiddelde prijs van een aantal appels + een aantal peren is niet (0,40+0,80)/2Dit is wel de wijze waarop jij het gemiddelde brandstofverbruik probeert te berekenen. Dat gaat dus niet goed .... De correcte werkwijze bij het fruit is: Bereken het totale bedrag Bereken over hoeveel stuks fruit dit bedrag wordt verdeeld Deel dit op elkaar om de gemiddelde prijs per stuk fruit te berekenen.Nu jij weer: pas deze werkwijze toe op het brandstofverbruik. GHvD maandag 29 april 2019 Re: Re: Testrit ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
1×€0,40+99 ×€0 80=€79,60 dat is nog al een verschil maar ik zie de relatie niet tot 't vraagstuk mboudd Leerling mbo - maandag 29 april 2019
mboudd Leerling mbo - maandag 29 april 2019
Je hebt nog niet de gemiddelde prijs van mijn 100 stukken fruit berekend... De gemiddelde prijs is 79,60/100 = €0,796 We zien dus: Gemiddelde prijs van een appel: €0,40 Gemiddelde prijs van een peer: €0,80 Gemiddelde prijs van een aantal appels + een aantal peren is niet (0,40+0,80)/2Dit is wel de wijze waarop jij het gemiddelde brandstofverbruik probeert te berekenen. Dat gaat dus niet goed .... De correcte werkwijze bij het fruit is: Bereken het totale bedrag Bereken over hoeveel stuks fruit dit bedrag wordt verdeeld Deel dit op elkaar om de gemiddelde prijs per stuk fruit te berekenen.Nu jij weer: pas deze werkwijze toe op het brandstofverbruik. GHvD maandag 29 april 2019
GHvD maandag 29 april 2019
©2001-2024 WisFaq