Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Testrit

U maakt een testrit met een voertuig.Tijdens het binnendoorrijden verbruikt de auto over een afstand van 68,1 kilometer gemiddeld 28,19 l/100km.Tijdens de snelwegtrajecten meet u een verbruik van 19,91l/100km over een traject van 78,7 kilometer.
Hoeveel brandstof is er totaal verbruikt tijdens het hele traject?(afronden op hele liters naar boven)

ik heb (68,1/100)×28,9+(78,7/100)×19,91=34,87 liter=$>$afgerond 35 liter ik zie het enige antwoord in de buurt bij de meerkeuze mogelijkheden 36 liter
zou ik hier afrondingsverschillen hebben of is het antwoord niet goed?

2 Zelfde vraag maar nu vraagt men het totaal gemiddeld brandstofverbruik over het gehele traject.

ik kom uit op 28,19/100=0,28 l/km over 1 liter doe je dan 3,57 km
traject2: 19,91/100=0,20 liter /km over 1 liter doe je dan 5 km
dan kom ik op een gemiddelde van (3,57+5)/2=4,29km/l

alleen in het antwoord is het 4,08km/l
hoe moet je hier aan komen?

mboudd
Leerling mbo - maandag 29 april 2019

Antwoord

Vraag 1: wellicht bedoelt men dat je het verbruik per traject moet afronden op hele liters naar boven, dan kom je wel uit op 36 liter.

Vraag 2: stel je bent groenteboer, je verkoopt appels voor €0,40 per stuk en peren voor €0,80 per stuk. De gemiddelde prijs is dan (0,40+0,80)/2=€0,60 cent.
Nu koop ik bij jou 1 appel en 99 peren. Reken je dan 100*0,60=€6,00 voor het geheel? Dat raad ik stellig af!

Hoe bereken je dan de prijs?
Hoe bereken je vervolgens de gemiddelde prijs van mijn stukken fruit?

GHvD
maandag 29 april 2019

 Re: Testrit 

©2001-2024 WisFaq