\require{AMSmath} De lengte bij gegeven omtrek en oppervlakte Een rechthoekig stuk bouwgrond heeft een omtrek van 112 meter en een oppervlakte van 748 m2.Bereken de lengte en de breedte. Baptis 3de graad ASO - zaterdag 27 april 2019 Antwoord Op Afmetingen rechthoek bij gegeven omtrek en oppervlakte staat een voorbeeld met uitwerking.In dit geval, bij gegeven lengte a en breedte b geldt:2a+2b=112a·b=748...en dan oplossen: \begin{array}{l} \left\{ \begin{array}{l} 2a + 2b = 112 \\ a \cdot b = 748 \\ \end{array} \right. \\ \left\{ \begin{array}{l} a + b = 56 \\ a = \frac{{748}}{b} \\ \end{array} \right. \\ \left\{ \begin{array}{l} \frac{{748}}{b} + b = 56 \\ a = \frac{{748}}{b} \\ \end{array} \right. \\ \left\{ \begin{array}{l} 748 + b^2 = 56b \\ a = \frac{{748}}{b} \\ \end{array} \right. \\ \left\{ \begin{array}{l} b^2 - 56b + 748 = 0 \\ a = \frac{{748}}{b} \\ \end{array} \right. \\ \left\{ \begin{array}{l} (b - 22)(b - 34) = 0 \\ a = \frac{{748}}{b} \\ \end{array} \right. \\ \left\{ \begin{array}{l} b = 22 \\ a = 34 \\ \end{array} \right. \\ \end{array} WvR zaterdag 27 april 2019 Re: De lengte bij gegeven omtrek en oppervlakte ©2001-2025 WisFaq
\require{AMSmath}
Een rechthoekig stuk bouwgrond heeft een omtrek van 112 meter en een oppervlakte van 748 m2.Bereken de lengte en de breedte. Baptis 3de graad ASO - zaterdag 27 april 2019
Baptis 3de graad ASO - zaterdag 27 april 2019
Op Afmetingen rechthoek bij gegeven omtrek en oppervlakte staat een voorbeeld met uitwerking.In dit geval, bij gegeven lengte a en breedte b geldt:2a+2b=112a·b=748...en dan oplossen: \begin{array}{l} \left\{ \begin{array}{l} 2a + 2b = 112 \\ a \cdot b = 748 \\ \end{array} \right. \\ \left\{ \begin{array}{l} a + b = 56 \\ a = \frac{{748}}{b} \\ \end{array} \right. \\ \left\{ \begin{array}{l} \frac{{748}}{b} + b = 56 \\ a = \frac{{748}}{b} \\ \end{array} \right. \\ \left\{ \begin{array}{l} 748 + b^2 = 56b \\ a = \frac{{748}}{b} \\ \end{array} \right. \\ \left\{ \begin{array}{l} b^2 - 56b + 748 = 0 \\ a = \frac{{748}}{b} \\ \end{array} \right. \\ \left\{ \begin{array}{l} (b - 22)(b - 34) = 0 \\ a = \frac{{748}}{b} \\ \end{array} \right. \\ \left\{ \begin{array}{l} b = 22 \\ a = 34 \\ \end{array} \right. \\ \end{array} WvR zaterdag 27 april 2019
WvR zaterdag 27 april 2019
©2001-2025 WisFaq