Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 87850 

Re: Re: Re: Functieonderzoek

Hoe zie je zo gauw dat de grafiek rechts van x=2 van de verticale asymptoot van oneindig hoog naar de horizontale asymptoot y=1 gaat? Het is moeilijk te zien of dat dat juist andersom gebeurt wat ik had namelijk ik had hem van oneindig laag naar y=1. Zonder rekenmachine bijv x=2,01 invullen gaat niet kan dit makkelijker?

mboudd
Leerling mbo - woensdag 10 april 2019

Antwoord

Je had (dacht ik) al een tekenverloop gemaakt van de afgeleide en je had geconcludeerd dat de afgeleide over negatief is voor zover het niet de asymptoten betreft. Dus je weet dat de grafiek rechts van $x=2$ dalend is. De grafiek moet dan wel boven de horizontale asymptoot beginnen, denk ik dan...

Helpt dat?

WvR
woensdag 10 april 2019

©2001-2024 WisFaq