Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 87788 

Re: Re: Differentieren

Ok en de afgeleide van √2|cosx| is hetzelfde als de afgeleide van √2cosx dan heb ik de moeilijke optie gekozen nou dat zag ik ff niet maar toch bedankt

mboudd
Leerling mbo - vrijdag 22 maart 2019

Antwoord

Maar dat klopt niet...

De functie $\sqrt{2}\cos(x)$ is niet hetzelfde als:

q87789img1.gif

Jouw afgeleide klopt dan ook niet:

q87789img2.gif

Maar het moet zijn:

q87789img3.gif

Dat lijkt me dan een foutje in het antwoordmodel.

Je zou twee gevallen moeten onderscheiden, maar ik zou het houden op:

$
\eqalign{f'(x) = - \frac{{\sin (2x)}}
{{\sqrt {1 + \cos (2x)} }}}
$

Naschrift
Als je overgaat van $\sqrt{\cos^2(x)}$ naar $\cos(x)$ krijg je wel de absolute waarde, dus $|\cos(x)|$. Je kunt dan twee gevallen onderscheiden...

WvR
vrijdag 22 maart 2019

 Re: Re: Re: Differentieren  

©2001-2024 WisFaq