Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 87531 

Re: Examenopgave functies en grafieken

Ok ik ik kom uit op :

-4x2/(x2-1)=0

Nulpunt is hier x=0

Alleen als ik een tekenschema maak van de laatste (-4x2) is dat een bergparabool met nul punt 0 en is de rest negatief maar dat blijkt niet te kloppen met het plotten van de grafiek loopt die daar juist als een soort dalparabool met nog twee takken ik weet niet hoe je dus hier teken schema het beste kan maken kunt u me helpen?

Mboudd
Leerling mbo - maandag 4 februari 2019

Antwoord

Je moet niet alleen kijken naar het teken van de teller, maar ook naar het teken van de noemer:

teller positief en noemer positief: dan is de breuk positief
teller positief en noemer negatief: dan is de breuk negatief
teller negatief en noemer positief: dan is de breuk negatief
teller negatief en noemer negatief: dan is de breuk positief

Verder:
teller=0 en noemer ongelijk 0: breuk is 0
noemer=0: breuk is niet gedefinieerd.

Maak dus een tekenschema van de teller, maak daaronder een tekenschema van de noemer. Gebruik deze schema's om het tekenschema van de breuk te maken.

GHvD
maandag 4 februari 2019

©2001-2024 WisFaq