Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Examenopgave functies en grafieken

Gegeven is de functie f(x)=-4/(x2-1) en g(x)=4x2/(x2-1)

a. de functies f en g zijn beide discontinu voor welke waarde(n)
b. Los op f(x)-4$\ge$0

a. voor x= en -1 natuurlijk
b. ik kom bij het tekenschema in de war bij b.

Als ik een tekenschema probeer te maken krijg ik de nulpunten van f bij -1 en 0 en maar daar heb ik niks aan hij moet natuurlijk groter zijn dan 4 niet 0

mboudd
Leerling mbo - zondag 3 februari 2019

Antwoord

Vraag b: Gevraagd wordt wanneer f(x)-4 groter of gelijk is aan nul. Maak dus een tekenschema van f(x)-4, niet van f(x).

GHvD
zondag 3 februari 2019

 Re: Examenopgave functies en grafieken 

©2001-2024 WisFaq