Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 87298 

Re: Een goniometrische vergelijking oplossen

Inmiddels wel de juiste grafieken getekend met zo te zien inderdaad 4 oplossingen alleen de algebraische oplossing krijg ik niet voor mekaar door de 4 voorwaarden die je hier hebt gesteld.

Mboudd
Leerling mbo - maandag 17 december 2018

Antwoord

Verdeel het domein van $x$ is 4 delen als in de tekening hieronder:

q87301img1.gif

1. sin(x)=cos(x) voor ...
2. sin(x)=-cos(x) voor ...
3. sin(-x)=cos(x) voor ...
4. sin(-x)=-cos(x) voor ...

Oplossen en kies de oplossing in het aangegeven domein van $x$.

Lukt dat?

WvR
maandag 17 december 2018

 Re: Re: Een goniometrische vergelijking oplossen 

©2001-2024 WisFaq