\require{AMSmath} Dit is een reactie op vraag 87285 Re: Halve hoek Ok Dankje: ik kom nu uit op:sin1/2x=1/2cos1/2xtan1/2x=1/2Hmm ik beschik alleen over een tabel helaas deze waarde zie ik niet hier in staan maar ik hoop dat dit goed is. Mboudd Leerling mbo - zaterdag 15 december 2018 Antwoord Volgens mij moet het dit zijn:$\eqalign{ & \sin ^2 \left( {\frac{1}{2}x} \right) = \frac{1}{2}\sin (x) \cr & \sin ^2 \left( {\frac{1}{2}x} \right) = \frac{1}{2} \cdot 2\sin \left( {\frac{1}{2}x} \right)\cos \left( {\frac{1}{2}x} \right) \cr & \sin ^2 \left( {\frac{1}{2}x} \right) = \sin \left( {\frac{1}{2}x} \right)\cos \left( {\frac{1}{2}x} \right) \cr & \sin ^2 \left( {\frac{1}{2}x} \right) - \sin \left( {\frac{1}{2}x} \right)\cos \left( {\frac{1}{2}x} \right) = 0 \cr & \sin \left( {\frac{1}{2}x} \right)\left( {\sin \left( {\frac{1}{2}x} \right) - \cos \left( {\frac{1}{2}x} \right)} \right) = 0 \cr & \sin \left( {\frac{1}{2}x} \right) = 0 \vee \sin \left( {\frac{1}{2}x} \right) - \cos \left( {\frac{1}{2}x} \right) = 0 \cr & \frac{1}{2}x = 0 + k \cdot \pi \vee \sin \left( {\frac{1}{2}x} \right) = \cos \left( {\frac{1}{2}x} \right) \cr & \frac{1}{2}x = 0 + k \cdot \pi \vee \frac{{\sin \left( {\frac{1}{2}x} \right)}}{{\cos \left( {\frac{1}{2}x} \right)}} = \frac{{\cos \left( {\frac{1}{2}x} \right)}}{{\cos \left( {\frac{1}{2}x} \right)}} \cr & x = 0 + k \cdot 2\pi \vee \tan \left( {\frac{1}{2}x} \right) = 1 \cr & x = 0 + k \cdot 2\pi \vee \frac{1}{2}x = \frac{1}{4}\pi + k \cdot \pi \cr & x = 0 + k \cdot 2\pi \vee x = \frac{1}{2}\pi + k \cdot 2\pi \cr}$Voor wat betreft de goniometrische verhoudingen van de bekende hoeken zie 8. goniometrie. Dat is HAVO wiskunde B... WvR zaterdag 15 december 2018 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Ok Dankje: ik kom nu uit op:sin1/2x=1/2cos1/2xtan1/2x=1/2Hmm ik beschik alleen over een tabel helaas deze waarde zie ik niet hier in staan maar ik hoop dat dit goed is. Mboudd Leerling mbo - zaterdag 15 december 2018
Mboudd Leerling mbo - zaterdag 15 december 2018
Volgens mij moet het dit zijn:$\eqalign{ & \sin ^2 \left( {\frac{1}{2}x} \right) = \frac{1}{2}\sin (x) \cr & \sin ^2 \left( {\frac{1}{2}x} \right) = \frac{1}{2} \cdot 2\sin \left( {\frac{1}{2}x} \right)\cos \left( {\frac{1}{2}x} \right) \cr & \sin ^2 \left( {\frac{1}{2}x} \right) = \sin \left( {\frac{1}{2}x} \right)\cos \left( {\frac{1}{2}x} \right) \cr & \sin ^2 \left( {\frac{1}{2}x} \right) - \sin \left( {\frac{1}{2}x} \right)\cos \left( {\frac{1}{2}x} \right) = 0 \cr & \sin \left( {\frac{1}{2}x} \right)\left( {\sin \left( {\frac{1}{2}x} \right) - \cos \left( {\frac{1}{2}x} \right)} \right) = 0 \cr & \sin \left( {\frac{1}{2}x} \right) = 0 \vee \sin \left( {\frac{1}{2}x} \right) - \cos \left( {\frac{1}{2}x} \right) = 0 \cr & \frac{1}{2}x = 0 + k \cdot \pi \vee \sin \left( {\frac{1}{2}x} \right) = \cos \left( {\frac{1}{2}x} \right) \cr & \frac{1}{2}x = 0 + k \cdot \pi \vee \frac{{\sin \left( {\frac{1}{2}x} \right)}}{{\cos \left( {\frac{1}{2}x} \right)}} = \frac{{\cos \left( {\frac{1}{2}x} \right)}}{{\cos \left( {\frac{1}{2}x} \right)}} \cr & x = 0 + k \cdot 2\pi \vee \tan \left( {\frac{1}{2}x} \right) = 1 \cr & x = 0 + k \cdot 2\pi \vee \frac{1}{2}x = \frac{1}{4}\pi + k \cdot \pi \cr & x = 0 + k \cdot 2\pi \vee x = \frac{1}{2}\pi + k \cdot 2\pi \cr}$Voor wat betreft de goniometrische verhoudingen van de bekende hoeken zie 8. goniometrie. Dat is HAVO wiskunde B... WvR zaterdag 15 december 2018
WvR zaterdag 15 december 2018
©2001-2024 WisFaq