\require{AMSmath} Halve hoek Zou iemand me kunnen helpen met de volgende vergelijking op te lossen?:sin2(1/2x)=1/2sinxIk weet de dubbele hoek formule sin2x=2sinxcosx maar dat wil me hier niet helpen mboudd Leerling mbo - zaterdag 15 december 2018 Antwoord De aanwijzing op Re: Re: Re: Re: Vergelijking met halve hoek lijkt me nogal duidelijk!$\eqalign{ & \sin ^2 \left( {\frac{1}{2}x} \right) = \frac{1}{2}\sin (x) \cr & \sin ^2 \left( {\frac{1}{2}x} \right) = \frac{1}{2} \cdot 2\sin \left( {\frac{1}{2}x} \right)\cos \left( {\frac{1}{2}x} \right) \cr} $...en dan verder oplossen. Op nul herleiden, ontbinden in factoren... en dan ben je er wel. WvR zaterdag 15 december 2018 Re: Halve hoek ©2001-2025 WisFaq
\require{AMSmath}
Zou iemand me kunnen helpen met de volgende vergelijking op te lossen?:sin2(1/2x)=1/2sinxIk weet de dubbele hoek formule sin2x=2sinxcosx maar dat wil me hier niet helpen mboudd Leerling mbo - zaterdag 15 december 2018
mboudd Leerling mbo - zaterdag 15 december 2018
De aanwijzing op Re: Re: Re: Re: Vergelijking met halve hoek lijkt me nogal duidelijk!$\eqalign{ & \sin ^2 \left( {\frac{1}{2}x} \right) = \frac{1}{2}\sin (x) \cr & \sin ^2 \left( {\frac{1}{2}x} \right) = \frac{1}{2} \cdot 2\sin \left( {\frac{1}{2}x} \right)\cos \left( {\frac{1}{2}x} \right) \cr} $...en dan verder oplossen. Op nul herleiden, ontbinden in factoren... en dan ben je er wel. WvR zaterdag 15 december 2018
WvR zaterdag 15 december 2018
©2001-2025 WisFaq