\require{AMSmath} Inktvlek De straal r (cm) van een cirkelvormige inktvlek, t in seconden nadat ze voor het eerst verschijnt wordt gegeven door:$\eqalign{r(t) = \frac{{1 + 4t}}{{2 + t}}}$a) hoelang blijft de straal van de inktvlek kleiner dan 2 cm?b) wanneer is de beginwaarde van de straal verdubbeld? anja 3de graad ASO - dinsdag 4 december 2018 Antwoord a.Los de ongelijkheid $\eqalign{\frac{{1 + 4t}}{{2 + t}} < 2}$ op.b.De beginwaarde is $\eqalign{r(0) = \frac{1}{2}}$. Los de vergelijking $\eqalign{\frac{{1 + 4t}}{{2 + t}} = 1 }$ op.Zou dat lukken? WvR dinsdag 4 december 2018 Re: Inktvlek ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
De straal r (cm) van een cirkelvormige inktvlek, t in seconden nadat ze voor het eerst verschijnt wordt gegeven door:$\eqalign{r(t) = \frac{{1 + 4t}}{{2 + t}}}$a) hoelang blijft de straal van de inktvlek kleiner dan 2 cm?b) wanneer is de beginwaarde van de straal verdubbeld? anja 3de graad ASO - dinsdag 4 december 2018
anja 3de graad ASO - dinsdag 4 december 2018
a.Los de ongelijkheid $\eqalign{\frac{{1 + 4t}}{{2 + t}} < 2}$ op.b.De beginwaarde is $\eqalign{r(0) = \frac{1}{2}}$. Los de vergelijking $\eqalign{\frac{{1 + 4t}}{{2 + t}} = 1 }$ op.Zou dat lukken? WvR dinsdag 4 december 2018
WvR dinsdag 4 december 2018
©2001-2024 WisFaq