\require{AMSmath} Snijpunt berekenen Even een logaritme die geen zelfde grontal hebben. Hoe pak je dit aan?2log(2x-1)=1/2log(x/2-1) mboudd Leerling mbo - maandag 12 november 2018 Antwoord Je kunt de logaritme met als grondtal $\frac{1}{2}$ uitdrukken als logaritme met grondtal 2.$\eqalign{{}^{\frac{1}{2}}\log \left( {\frac{x}{2} - 1} \right) = \frac{{{}^2\log \left( {\frac{x}{2} - 1} \right)}}{{{}^2\log \left( {\frac{1}{2}} \right)}}}$Je krijgt dan:$\eqalign{ & {}^2\log (2x - 1) = {}^{\frac{1}{2}}\log \left( {\frac{x}{2} - 1} \right) \cr & {}^2\log (2x - 1) = \frac{{{}^2\log \left( {\frac{x}{2} - 1} \right)}}{{{}^2\log \left( {\frac{1}{2}} \right)}} \cr & {}^2\log (2x - 1) = \frac{{{}^2\log \left( {\frac{x}{2} - 1} \right)}}{{ - 1}} \cr & {}^2\log (2x - 1) = - {}^2\log \left( {\frac{x}{2} - 1} \right) \cr}$Zou het dan lukken?Rekenregels voor logaritmen WvR maandag 12 november 2018 Re: Snijpunt berekenen ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Even een logaritme die geen zelfde grontal hebben. Hoe pak je dit aan?2log(2x-1)=1/2log(x/2-1) mboudd Leerling mbo - maandag 12 november 2018
mboudd Leerling mbo - maandag 12 november 2018
Je kunt de logaritme met als grondtal $\frac{1}{2}$ uitdrukken als logaritme met grondtal 2.$\eqalign{{}^{\frac{1}{2}}\log \left( {\frac{x}{2} - 1} \right) = \frac{{{}^2\log \left( {\frac{x}{2} - 1} \right)}}{{{}^2\log \left( {\frac{1}{2}} \right)}}}$Je krijgt dan:$\eqalign{ & {}^2\log (2x - 1) = {}^{\frac{1}{2}}\log \left( {\frac{x}{2} - 1} \right) \cr & {}^2\log (2x - 1) = \frac{{{}^2\log \left( {\frac{x}{2} - 1} \right)}}{{{}^2\log \left( {\frac{1}{2}} \right)}} \cr & {}^2\log (2x - 1) = \frac{{{}^2\log \left( {\frac{x}{2} - 1} \right)}}{{ - 1}} \cr & {}^2\log (2x - 1) = - {}^2\log \left( {\frac{x}{2} - 1} \right) \cr}$Zou het dan lukken?Rekenregels voor logaritmen WvR maandag 12 november 2018
WvR maandag 12 november 2018
©2001-2024 WisFaq