\require{AMSmath} Dit is een reactie op vraag 86958 Re: Ongelijkheden Nee meer niet maar hoe kom je aan de intervallen? Zo gemakkelijk mogelijk van A en B. Mohame Leerling mbo - zondag 14 oktober 2018 Antwoord Het gaat om het oplossen van:$\eqalign{\frac{{x - 3}}{{x + 1}} \le 0 }$Hiervoor gebruik je een tekenverloop van teller, noemer en breuk:De breuk moet kleiner of gelijk aan 0 zijn dus:$ - 1 \lt x \le 3$Bij de tweede ongelijkheid kan je aan de parabool denken met $f(x)=x^2$. Daar weet je natuurlijk alles van zodat je direct kan opschrijven:$-3\lt x\lt 3$Helpt dat?Het oplossen van ongelijkheden WvR zondag 14 oktober 2018 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Nee meer niet maar hoe kom je aan de intervallen? Zo gemakkelijk mogelijk van A en B. Mohame Leerling mbo - zondag 14 oktober 2018
Mohame Leerling mbo - zondag 14 oktober 2018
Het gaat om het oplossen van:$\eqalign{\frac{{x - 3}}{{x + 1}} \le 0 }$Hiervoor gebruik je een tekenverloop van teller, noemer en breuk:De breuk moet kleiner of gelijk aan 0 zijn dus:$ - 1 \lt x \le 3$Bij de tweede ongelijkheid kan je aan de parabool denken met $f(x)=x^2$. Daar weet je natuurlijk alles van zodat je direct kan opschrijven:$-3\lt x\lt 3$Helpt dat?Het oplossen van ongelijkheden WvR zondag 14 oktober 2018
WvR zondag 14 oktober 2018
©2001-2024 WisFaq