Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 86804 

Re: DV 1 ste graad en integratiefactor

Dag Klaas Pieter,
Het probleem is dat ik met allerlei pogingen niet aan het vereiste antwoord geraak. Het gaat over wat er moet gebeuren na het invoeren van de IF factor (regel 12).Het antwoord datik neerscrheef was bij de opgave bijgesloten. Het eerste lid moet kunnen geschreven woden als een integraal van een bepaalde differentiaal waaarbij je dan beide tekend Delta en Int kazn weglaten en het tweede lid integreren. En dan de DV naar y oplossen natuurlijk. Dat is de moeilijkheid die ik wilde stellen maar misschien niet zo goed overkwam.
Groetjes en bedankt voor je antwoord .
Rik

Rik Le
Iets anders - zaterdag 8 september 2018

Antwoord

Je linkerlid is te lezen als de afgeleide van $e^x\cdot\frac1{x^2}\cdot y$; je hebt dus de volgende vergelijking gemaakt:
$$
\frac d{dx}\left(\frac{e^x}{x^2} y\right) =3
$$links en rechts naar $x$ primitiveren levert dan
$$
\frac{e^x}{x^2} y =3x+c
$$(en $y(1)=0$ geeft dan $c=-3$.

kphart
zaterdag 8 september 2018

 Re: Re: DV 1 ste graad en integratiefactor 

©2001-2024 WisFaq