Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Primitiveren tangens

Is er een regel voor het primitiveren van tangens?
De opdracht is geef de primitieve van tan2(x).
Hoe moet ik dit doen?

Kaylee
Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 30 augustus 2018

Antwoord

Je kunt $\tan(x)$ schrijven als $\eqalign{\frac{\sin(x)}{\cos(x)}}$. Met de kettingregel in het achterhoofd zie ik daar (bijna) de afgeleide van $\ln(\cos(x))$ in...Je kunt ook zoeken in WisFaq...

WvR
donderdag 30 augustus 2018

 Re: Primitiveren tangens 

©2001-2024 WisFaq