To print higher-resolution math symbols, click the
Hi-Res Fonts for Printing button on the jsMath control panel.

jsMath
Loading jsMath...



Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 86725 

Re: Re: Re: Re: Re: Bepaal vergelijking van de normaal

Als ik op mijn tekening op de GR kijk dan kwamen de punten die ik uitrekende door( t3=1,885 en t4=2pi-1,885=4,398 ) in de vergelijking van y(t) te plaatsen, op dezelfde x coordinaat uit als de eerste 2punten en liggen deze punten ook op de kromme. Dus veronderstel ik dat deze punten wel juist zijn.
Door de punten te berekenen door de sin(t) in de vergelijking te plaatsen zoals je zei kom ik uit op volgende punten:

Punt 3 = (R;1,53R) en punt 4 = (R;-1,53R)

maar na het kijken op mijn GR zie ik echter dat deze punten niet op de kromme liggen.

jonath
Student Hoger Onderwijs Belgiė - maandag 27 augustus 2018

Antwoord

Tsja, dan heb je de sinus die ik uitgerekend voor t_1 en t_2 ook bij t_3 en t_4 gebruikt. Dat is niet zo snugger. Ik dacht dat je wel doorhad dat je bij t_3 en t_4 een andere sinus zou moeten gebruiken, namelijk \pm\sqrt{1-\cos^2t_3}.

kphart
maandag 27 augustus 2018

©2001-2025 WisFaq