Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 86722 

Re: Re: Bepaal vergelijking van de normaal

Ik begrijp niet zo goed hoe je aan dat 4de punt komt en vanwaar die 1/4(√5+1) komt

jonath
Student Hoger Onderwijs België - zondag 26 augustus 2018

Antwoord

Je hebt zelf de vergelijking
$$
-4\cos^2t+2\cos t+1=0
$$opgesteld. Dat is een kwadratische vergelijking in $\cos t$, met oplossingen
$$
\cos t = \frac14\pm\frac14\sqrt5
$$

kphart
zondag 26 augustus 2018

 Re: Re: Re: Bepaal vergelijking van de normaal 

©2001-2024 WisFaq