Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 86720 

Re: Bepaal vergelijking van de normaal

Je hebt gelijk mijn rico klopte niet en het is inderdaad makkelijker om de rico niet uit te werken,

Voor het punt (R;0,224R) kom ik nu voor de vergelijking van de raaklijn uit op:

y-0,224R=-((cost-2cost)/(sint-2sin2t)) · (x-R)

Vergelijking van normaal is dan:

y-0,224R=(sint-2sin2t)/(cost-cos2t) · (x-R)

jonath
Student Hoger Onderwijs België - zondag 26 augustus 2018

Antwoord

En dat vier maal: er zijn vier punten met $x$-coordinaat gelijk aan $R$: twee mogelijkheden voor $\cos t$:
$$
\frac14(\sqrt5+1) \text{ en }-\frac14(\sqrt5-1)
$$en elk met twee bijbehorende waarden van de sinus: $\pm\sqrt{1-\cos^2t}$.

kphart
zondag 26 augustus 2018

 Re: Re: Bepaal vergelijking van de normaal 

©2001-2024 WisFaq