\require{AMSmath} Familie van functies Beste,De vraag is:Opdracht 7Gegeven is de familie van functiesFp(x)= 8+4px-px2c) voor welke waarden van p ligt de top van de grafiek fp(x) op de lijn y=50-2xKan iemand mij uitleggen hoe ik dit moet doen, ik kom zelf uiteindelijk uit op de formule x-x2=7 wat niet kan kloppen.Alvast heel erg bedankt! Thunde Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 25 augustus 2018 Antwoord Waarschijnlijk weet je wel dat de x-coordinaat van de top gevonden wordt met de formule:xtop=-b/(2a)Je vindt: xtop=2Invullen in f(x) levert je een formule voor ytop. Dit punt moet liggen op de lijn y=50-2x met x=2. Hieruit is p te berekenen.Lukt het hiermee? Zo niet, dan nog maar eens vragen, laat dan even zien hoe je hebt gerekend. GHvD zaterdag 25 augustus 2018 Re: Familie van functies ©2001-2025 WisFaq
\require{AMSmath}
Beste,De vraag is:Opdracht 7Gegeven is de familie van functiesFp(x)= 8+4px-px2c) voor welke waarden van p ligt de top van de grafiek fp(x) op de lijn y=50-2xKan iemand mij uitleggen hoe ik dit moet doen, ik kom zelf uiteindelijk uit op de formule x-x2=7 wat niet kan kloppen.Alvast heel erg bedankt! Thunde Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 25 augustus 2018
Thunde Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 25 augustus 2018
Waarschijnlijk weet je wel dat de x-coordinaat van de top gevonden wordt met de formule:xtop=-b/(2a)Je vindt: xtop=2Invullen in f(x) levert je een formule voor ytop. Dit punt moet liggen op de lijn y=50-2x met x=2. Hieruit is p te berekenen.Lukt het hiermee? Zo niet, dan nog maar eens vragen, laat dan even zien hoe je hebt gerekend. GHvD zaterdag 25 augustus 2018
GHvD zaterdag 25 augustus 2018
©2001-2025 WisFaq