\require{AMSmath} Dit is een reactie op vraag 8659 Re: Stelsel van lineaire vergelijkingen met 3 onbekende 2x-5y+2z=21 |.1| 2x-5y+2z=21 -x+2y-3z=-16 |.2| -2x+4y-6z=-32 3x-7y-4z=10 ---------------- + y-4z=-11 Ik kom nier verder als deze oplossing, hou dus nog steeds 2 onbekende over. Raymon Iets anders - maandag 17 maart 2003 Antwoord 2x-5y+2z=21 -x+2y-3z=-16 3x-7y-4z=10 combinatie van 1 & 3 levert 2x-5y+2z=21 *3 = 6x-15y+6z=63 3x-7y-4z=10 *-2 = -6x+14y+8z=-20 -----------------+ -y+14z=43 combinatie van 1 & 2 levert 2x-5y+2z=21 = 2x-5y+2z=21 -x+2y-3z=-16 *2 = -2x+4y-6z=-32 -----------------+ -y-4z=-11 lukt het nu verder zelf? MvdH maandag 17 maart 2003 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
2x-5y+2z=21 |.1| 2x-5y+2z=21 -x+2y-3z=-16 |.2| -2x+4y-6z=-32 3x-7y-4z=10 ---------------- + y-4z=-11 Ik kom nier verder als deze oplossing, hou dus nog steeds 2 onbekende over. Raymon Iets anders - maandag 17 maart 2003
Raymon Iets anders - maandag 17 maart 2003
2x-5y+2z=21 -x+2y-3z=-16 3x-7y-4z=10 combinatie van 1 & 3 levert 2x-5y+2z=21 *3 = 6x-15y+6z=63 3x-7y-4z=10 *-2 = -6x+14y+8z=-20 -----------------+ -y+14z=43 combinatie van 1 & 2 levert 2x-5y+2z=21 = 2x-5y+2z=21 -x+2y-3z=-16 *2 = -2x+4y-6z=-32 -----------------+ -y-4z=-11 lukt het nu verder zelf? MvdH maandag 17 maart 2003
MvdH maandag 17 maart 2003
©2001-2024 WisFaq