\require{AMSmath} Dit is een reactie op vraag 86614 Re: Asymptoten en schalen Dank u wel, opdracht 1 begrijp ik nu.Bij 2 loop ik echter nog steeds vast; als ik de noemer gelijkstel aan 0 kom ik niet uit op 1, kunt u zien waar het fout gaat?(1-x)2=0(1-x)(1-x) = 01-x-x+x2 = 0 $\to$ x2-2x-1 = 0Als ik dit oplos kom ik op x = 2,414 of x = -0,414 Bo Student universiteit - zaterdag 4 augustus 2018 Antwoord De uitdrukking (1-x)2=0 is al ontbonden in factoren:Kwadratische vergelijkingen oplossenSommige kwadratische vergelijkingen kan je oplossen met behulp van ontbinden in factoren. Je gebruikt daarbij de volgende regel:Als A · B = 0 dan A = 0 of B = 0Dus het is:(1-x)2=01-x=0x=1Meer moet het niet zijn. Zie eventueel voorkennis.NaschriftDie x2-2x-1=0 moet natuurlijk x2-2x+1 zijn... en dan...? O ja... (x-1)2=0 dus... enz... WvR zaterdag 4 augustus 2018 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Dank u wel, opdracht 1 begrijp ik nu.Bij 2 loop ik echter nog steeds vast; als ik de noemer gelijkstel aan 0 kom ik niet uit op 1, kunt u zien waar het fout gaat?(1-x)2=0(1-x)(1-x) = 01-x-x+x2 = 0 $\to$ x2-2x-1 = 0Als ik dit oplos kom ik op x = 2,414 of x = -0,414 Bo Student universiteit - zaterdag 4 augustus 2018
Bo Student universiteit - zaterdag 4 augustus 2018
De uitdrukking (1-x)2=0 is al ontbonden in factoren:Kwadratische vergelijkingen oplossenSommige kwadratische vergelijkingen kan je oplossen met behulp van ontbinden in factoren. Je gebruikt daarbij de volgende regel:Als A · B = 0 dan A = 0 of B = 0Dus het is:(1-x)2=01-x=0x=1Meer moet het niet zijn. Zie eventueel voorkennis.NaschriftDie x2-2x-1=0 moet natuurlijk x2-2x+1 zijn... en dan...? O ja... (x-1)2=0 dus... enz... WvR zaterdag 4 augustus 2018
WvR zaterdag 4 augustus 2018
©2001-2024 WisFaq