Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 86607 

Re: Integraal berekenen

Dat was inderdaad de integraal die ik bedoelde! Ontzettend bedankt, het is me weer gelukt!

Er is er nog eentje waar ik helaas niet uitkom, kunt u mij nog helpen met de onderstaande integraal? Het antwoordenboekje geeft aan dat er 2/$\pi$ uit moet komen, maar ik kom zelf op 1 uit.

$
\int\limits_0^1 {\sin \left( {\pi x} \right)} \,dx
$

Alvast ontzettend bedankt voor de hulp!

Bo
Student universiteit - donderdag 2 augustus 2018

Antwoord

Denk aan de kettingregel: de afgeleide van $\cos x$ is $-\sin x$, en die van $\cos\pi x$ is $-\pi\sin\pi x$. Nu kun je de juiste primitive van $\sin\pi x$ wel bepalen, toch?

kphart
vrijdag 3 augustus 2018

©2001-2024 WisFaq