Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 86585 

Re: DV en particuliere oplossing

Dag Max,
De C diende om de constante (c=6) "op te vangen" !! Nu begrijp ik het !
De oplossing zou zijn : A=1 ;B=0 en C=-2
Oplossing DV:
y= C(1)e^(0.5x)+C(2)e^(-3x) +xe^(0.5x)-2.

De frisse ochtend heeft mijn denkvermogen wat aangewakkerd! Bedankt voor je antwoord en nogmaals sorry voor de slordig ingevoerde vraag over de DV.
Vriendelijke groeten,
Rik

Rik Le
Iets anders - dinsdag 24 juli 2018

Antwoord

De rien!

MBL
dinsdag 24 juli 2018

©2001-2024 WisFaq