Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 86532 

Re: Particuliere oplossing DV

Dag Klaas Pieter,
Ik begrijp grotendeels je redenering maar ziehier mijn waarschijnlijk foutieve berekening:
Y(h)= C(1)x+C2)/x= c(1)e^z +C2)e^-z(1) met x=e^z en z=lnx

Met de eerste en 2 de afgeleide vind ik dus bovenstaand resultaat (1).
Je stelt dus y"(z)-y(z)=e^rz (2) r is gekend en z variabele en A te bepalen
Stel nu:
y(p)= Ae^rz
y'(p)=Are^(r-1)z
y"(p)=Ar(r-1)e^(r-2)z
Invullen in (2)
Ar(r-1)e^(r-2)z-Ae^rz= e^rz
Wegdelen van e^rz geeft
Ar(r-1)e^(-2z)-A=1
Wat loopt hier ergens iets fout om verder te kunnen afwerken?
Groetjes
Rik

Rik Le
Iets anders - donderdag 5 juli 2018

Antwoord

Wat fout loopt is de afgeleide van $e^{rz}$: die is toch gelijk aan $re^{rz}$? (De DV is er nu een waar $y$ als functie van $z$ wordt bekeken.)

kphart
donderdag 5 juli 2018

 Re: Re: Particuliere oplossing DV 

©2001-2024 WisFaq