Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 54911 

Re: Re: Re: Re: Drie gelijke cirkels in een cirkel

Snap het niet. Wat is nu r? De straal van de kleine cirkel of de middelste zijde van de 30, 60, 90 driehoek? Dat is dan $\sqrt{3}$?
Nikki

Nikki
Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 14 mei 2018

Antwoord

Best Nikki,
In de reactie op Drie gelijke cirkels in een cirkel is $r$ de straal van de kleine cirkels, maar ook de halve zijde van de gelijkzijdige driehoek. In die gelijkzijdige driehoek is een 30-60-90-driehoek getekend waarvan de middelste de helft is van de gelijkzijdige driehoek. Dus ook die middelste zijde is gelijk aan $r$. En dan is de langste zijde gelijk aan $\eqalign{\frac{2r}{\sqrt{3}}}$.
Succes en laat maar weten of je nog vragen hebt.
Groeten,
ldr

ldr
dinsdag 15 mei 2018

Re: Re: Re: Re: Re: Drie gelijke cirkels in een cirkel

©2001-2024 WisFaq