Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 84860 

Re: Hoek berekenen op `brugklas methode`

Neen ... Ik ben er niet ... graag wat meer uitleg aub

Peter
Ouder - zondag 6 mei 2018

Antwoord

Dag Peter,
Tja waar je wel bent weet ik niet, want dat meld je niet. Maar een verdere toelichting kan altijd, waarbij ik ervan uitga dat je de constructie kunt volgen.

q86191img1.gif

De gekleurde driehoek AOD heeft op basis van die constructie hoeken van 60°. $\angle $OAB = 45°, en daarmee blijft er voor hoek ABD in driehoek ADB 30° over.

En wat dat midden van AC betreft: $\angle $DCO = 30° en $\angle $DOC = 30°, en daarom is OD = CD. Maar in driehoek AOD is OD = AD, zodat AD = CD.

Ik hoop dat je er nu ook bent.
Groet,

dk
zondag 6 mei 2018

©2001-2024 WisFaq