Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 86099 

Re: Re: Loodrecht snijden

Uw antwoord is helaas incorrect... Het goede antwoord was 1$\frac{1}{9}$√3. Ze hebben f(x)-g(x) gedaan ipv g(x)-f(x). Ik zou niet weten waarom dat van u incorrect is? Want bij een andere waarde van p voor g(x) is g(x) soms boven f(x) en bij een andere waarde van p onder f(x)...

Anna
Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 15 april 2018

Antwoord

Ja precies. Ik denk dat de makers van de uitwerkingen mijn 1e oplossing vergeten zijn. Mijn andere oplossing was 1$\frac{1}{9}$√3. Dus ik ben allang blij...:-)

Ik heb er (zelf(s)) twee tekeningen bij gemaakt. De 1e tekening hadden we al. Dit is met p=$-\frac{2}{3}$√3:

q86104img1.gif

De tweede oplossing krijg je voor p=1$\frac{1}{9}$√3:

q86104img2.gif

Doen we er ook nog een berekening bij dan zijn we er wel uit toch?

q86104img3.gif

Maar heb je nog vragen? Volgens mij lukt het nu wel.

WvR
zondag 15 april 2018

©2001-2024 WisFaq