Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Sinusoide

Betreft $y=\sin(x)$. Bij $y=\sin(bx)$ wordt de periode $2\pi$/b
Gaarne uitleg !
Jaap

Jaap v
Iets anders - dinsdag 27 maart 2018

Antwoord

Beste Jaap,

De periode van $\sin(x)$ is $2\pi$. Dat betekent dat deze functie één periode doorloopt wanneer x 'loopt' van $x=0$ tot $x=2\pi$.

Op dezelfde wijze vind je de periode van $\sin(bx)$: er wordt één periode doorlopen wanneer het argument $bx$ 'loopt' van $bx=0$ tot $bx=2\pi$, dus van $x=0$ tot $x=2\pi/b$.

GHvD
dinsdag 27 maart 2018

 Re: Sinusoide 

©2001-2024 WisFaq