Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 85842 

Re: Re: Re: Bereik

Ik heb de 1,5 ingevuld in f en daar kwam uit 2e1,5 ofwel 2e√2. Ik dacht dat het bereik dan [2e√e, $\to$ $>$ was. Klopt dit? En hoe moet ik dan verder?

Kaylee
Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 13 maart 2018

Antwoord

Om te beginnen: $2e^{1{,}5}=2e\sqrt{e}$; ik zie niet waar je die $\sqrt2$ vandaan haalt.
Verder, als dat getal het maximum is, dan zijn er toch geen grotere functiewaraden, dus $[2e\sqrt e,{\to}\rangle$ is fout.
Door het minteken in $(5-2x)e^x$ krijg je willekeurig kleine functiewaarden, het bereik is $\langle{\gets},2e\sqrt e]$.
En waarom heb je niet naar de grafiek bij het antwoord op een andere vraag van jezelf gekeken? Die ging over dezelfde functie.

Zie Vraag over oppervlakte

kphart
dinsdag 13 maart 2018

 Re: Re: Re: Re: Bereik  

©2001-2024 WisFaq