Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 85697 

Re: Inhoud prisma

Ja, maar kom er niet uit.

trafas
Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - woensdag 14 februari 2018

Antwoord



De driehoek ABC is de helft van een vierkant waarvan de diagonaal een lengte heeft van 4 dm. De oppervlakte van dat vierkant zou 8 dm2 zijn. Ga maar na! De driehoek is precies de helft dus de oppervlakte van driehoek ABC is gelijk aan 4. G=4 en h=20. De inhoud van het prisma is G·h=4·20=80 dm3.

Opgelost!?

WvR
woensdag 14 februari 2018

©2001-2024 WisFaq