Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Inhoud prisma

Goedendag allemaal.

Wie kan mij helpen met ‘t oplossen van dit vraagstuk? Omdat ik zoveel gegevens heb weet ik niet waar ik moet beginnen. Er moet 80 dm3 uitkomen alvast bedankt!

Gegeven is ‘n prisma met de volgende afmetingen:
AB = 0,4 m
BE = 20 dm
$\angle$ ABC = 45 graden
$\angle$ ACB = 90 graden
$\angle$ CBE = 90 graden
  • Wat is de inhoud van dit prisma in dm3?

trafas
Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 14 februari 2018

Antwoord

Had je al een tekening gemaakt? De gegevens in de tekening gezet? Opgezocht hoe je de inhoud van een prisma berekent? Nagedacht over de vorm van het grondvlak?

De tekening


De formule
Inhoud = G·h met G als de oppervlakte van het grondvlak en h als de hoogte.

In de tekening is de driehoek ABC het grondvlak en BE de hoogte. Neem de maten in dm.

Bereken G als de oppervlakte van driehoek ABC. Je weet h=20, dus vermenigvuldig G met h voor de inhoud van het prisma.

Zou dat lukken?

WvR
woensdag 14 februari 2018

 Re: Inhoud prisma 

©2001-2024 WisFaq