\require{AMSmath} Dit is een reactie op vraag 85593 Re: Re: Ik zit vast met een oefening Ik heb me vergist onder de wortel staat er x-2, bij de opgave Tracy 3de graad ASO - dinsdag 23 januari 2018 Antwoord Dat doen we die toch ook nog even...Als ik verder geen rekenfouten heb gemaakt krijg je zoiets als dit:$\eqalign{ & f(x) = \frac{{\root 4 \of x }}{{x\sqrt {x - 2} }} \cr & f(x) = \frac{1}{{x^{\frac{3}{4}} \cdot \left( {x - 2} \right)^{\frac{1}{2}} }} = \frac{1}{{\left( {x^{\frac{5}{2}} - 2x^{\frac{3}{2}} } \right)^{\frac{1}{2}} }} = \left( {x^{\frac{5}{2}} - 2x^{\frac{3}{2}} } \right)^{ - \frac{1}{2}} \cr & f'(x) = - \frac{1}{2}\left( {x^{\frac{5}{2}} - 2x^{\frac{3}{2}} } \right)^{ - \frac{3}{2}} \left( {\frac{5}{2}x^{\frac{3}{2}} - 3x^{\frac{1}{2}} } \right) \cr & f'(x) = \frac{{ - \frac{1}{2}\left( {\frac{5}{2}x^{\frac{3}{2}} - 3x^{\frac{1}{2}} } \right)}}{{\left( {x^{\frac{5}{2}} - 2x^{\frac{3}{2}} } \right)^{\frac{3}{2}} }} \cr & f'(x) = \frac{{ - \left( {5x^{\frac{3}{2}} - 6x^{\frac{1}{2}} } \right)}}{{4\left( {x^{\frac{5}{2}} - 2x^{\frac{3}{2}} } \right)^{\frac{3}{2}} }} \cr & f'(x) = \frac{{ - 5x + 6}}{{4x^{\frac{7}{4}} \left( {x - 2} \right)^{\frac{3}{2}} }} \cr & f'(x) = \frac{{ - 5x + 6}}{{4\root 4 \of {x^7 } \sqrt {\left( {x - 2} \right)^3 } }} \cr}$Helpt dat? Anders nog maar verder vragen. WvR dinsdag 23 januari 2018 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Ik heb me vergist onder de wortel staat er x-2, bij de opgave Tracy 3de graad ASO - dinsdag 23 januari 2018
Tracy 3de graad ASO - dinsdag 23 januari 2018
Dat doen we die toch ook nog even...Als ik verder geen rekenfouten heb gemaakt krijg je zoiets als dit:$\eqalign{ & f(x) = \frac{{\root 4 \of x }}{{x\sqrt {x - 2} }} \cr & f(x) = \frac{1}{{x^{\frac{3}{4}} \cdot \left( {x - 2} \right)^{\frac{1}{2}} }} = \frac{1}{{\left( {x^{\frac{5}{2}} - 2x^{\frac{3}{2}} } \right)^{\frac{1}{2}} }} = \left( {x^{\frac{5}{2}} - 2x^{\frac{3}{2}} } \right)^{ - \frac{1}{2}} \cr & f'(x) = - \frac{1}{2}\left( {x^{\frac{5}{2}} - 2x^{\frac{3}{2}} } \right)^{ - \frac{3}{2}} \left( {\frac{5}{2}x^{\frac{3}{2}} - 3x^{\frac{1}{2}} } \right) \cr & f'(x) = \frac{{ - \frac{1}{2}\left( {\frac{5}{2}x^{\frac{3}{2}} - 3x^{\frac{1}{2}} } \right)}}{{\left( {x^{\frac{5}{2}} - 2x^{\frac{3}{2}} } \right)^{\frac{3}{2}} }} \cr & f'(x) = \frac{{ - \left( {5x^{\frac{3}{2}} - 6x^{\frac{1}{2}} } \right)}}{{4\left( {x^{\frac{5}{2}} - 2x^{\frac{3}{2}} } \right)^{\frac{3}{2}} }} \cr & f'(x) = \frac{{ - 5x + 6}}{{4x^{\frac{7}{4}} \left( {x - 2} \right)^{\frac{3}{2}} }} \cr & f'(x) = \frac{{ - 5x + 6}}{{4\root 4 \of {x^7 } \sqrt {\left( {x - 2} \right)^3 } }} \cr}$Helpt dat? Anders nog maar verder vragen. WvR dinsdag 23 januari 2018
WvR dinsdag 23 januari 2018
©2001-2024 WisFaq