Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 85488 

Re: Dubbel integraal polar

Aha da's waar ook. Om de hele regio te krijgen moet je dan een keer de dubbele integraal met -$\pi$/2 naar $\pi$/2 doen met als f(r,q)=rcosq en van $\pi$/2 naar 3$\pi$/2 met als f(r,q)=-rcosq ?

Dank!

Arend
Student universiteit - zondag 7 januari 2018

Antwoord

Inderdaad, je kunt ook gewoon twee keer die van $-\frac\pi2$ tot $\frac\pi2$ doen op grond van de symmetrie.

kphart
maandag 8 januari 2018

©2001-2024 WisFaq