Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Dubbel integraal polar

Dag wisfaq,

Ik heb een vraag over de dubbele integraal:

$\int{\int{}}$abs(x)rdrdq
over regio D met D= x2+y2$\le$a2

voor zover ik weet zit z=abs(x) altijd boven het XY vlak $<$dus positief volume$>$ maar als ik voor mijn binnenste integraal grenzen r=0 en r=a, buitenste integraal grenzen q=0 en q=2p kies, kom ik uit op 0... ik heb abs(x) naar polar heb getransformeerd als rcosq zonder absoluutstrepen (r is toch altijd positief?).

Alvast bedankt

Groeten,

Arend

Arend
Student universiteit - zondag 7 januari 2018

Antwoord

Maar $\cos\pi=-1$, de $\cos$ is negatief op het interval $(\frac\pi2,\frac{3\pi}2)$.

kphart
zondag 7 januari 2018

 Re: Dubbel integraal polar 

©2001-2024 WisFaq