Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Raspen van een wortel

We raspen een wortel gedeeltelijk. We stellen de wortel voor als een cilinder: x2 + y2 =1 vanaf z=0 tot een hoogte van 15 cm. We stellen de rasp voor als het vlak: x+y+z=6. Bereken het volume van het overgebleven stuk wortel.

Zouden jullie kunnen helpen met deze vraag? Alvast bedankt.

Lena
Student universiteit - woensdag 3 januari 2018

Antwoord

Snij de geraspte cilinder op hoogte $6$ door en klap het bovenste stukje om. Je krijgt een perfecte cilinder van $6\,\mathrm{cm}$ hoog.
Probeer zelf maar eens te bedenken waar zie $6$ vandaan komt; denk aan symmetrie.

kphart
woensdag 3 januari 2018

 Re: Raspen van een wortel 

©2001-2025 WisFaq