Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Een vader, zoon en dochter

Een vader, zijn zoon en zijn dochter zijn samen 44 jaar. De vader is viermaal zo oud als de zoon en deze laatste is tweemaal zo oud als de dochter. Hoe oud is iedereen?

shana
2de graad ASO - zaterdag 30 december 2017

Antwoord

Noem de leeftijden van vader, zoon en dochter: v, z en d.
De zoon is twee maal zo oud als de dochter, dus z=2·d.
De vader is vier maal zo oud als de zoon, dus v=4·z.
Maar dan v=4·(2·d)=8d
Vader, zoon en dochter zijn samen 44 jaar, dus v+z+d=44.
Maar je wist z=2d en v=8d. Lukt het nu verder om v, z en d te berekenen?

hk
zaterdag 30 december 2017

 Re: Een vader, zoon en dochter 

©2001-2024 WisFaq